Data recovery:  mogelijkheden

U kunt bij ons terecht voor de recuperatie van uw defecte harde schijf, SSD, flash kaart, USB-memory stick, CD, DVD, RAID-systeem met meerdere schijven, gsm, foto’s, digitale filmpjes, forensisch onderzoek (nazicht geschiedenis harde schijf) en ook het opnieuw beschikbaar stellen van bestanden die met een paswoord beveiligd waren en daardoor niet meer konden gebruikt worden. Ook kunnen wij gegevens overzetten op een modernere informatiedrager (van Tape naar DVD).

Hardeschijf

De harde schijf is het hart van uw computer. Een klein defect kan soms grote gevolgen met zich meebrengen en als u geen back-up hebt, loopt u het risico grote hoeveelheden data of zelfs alle bestanden en documenten kwijt te raken. In dit geval kunnen wij u helpen.

Elk type harde schijf komt in aanmerking voor datarecuperatie: MFM, RLL, ESDI, SCSI, SAS, IDE, Serial ATA en Fibre Channel. Floppy's, ZIP-drives, cd's, dvd's en tapes kunnen ook gerecupereerd worden. Zelfs als uw medium beschadigd is door brand of water, kunt u op ons rekenen.

Externe harddisks zoals Lacie, Iomega, Freecom enz... zijn geen merken van harde schijven maar van de behuizing. Deze externe harddisks bevatten zonder uitzondering één of meerdere schijven van de bekende merken: Fujitsu, Hitachi, Ibm, Maxtor, Samsung, Seagate, Toshiba of Western Digital.

Een SSD (Solid State Disk) bevat enkel elektronische componenten maar deze kunnen ook defect raken en dan is de toegang tot de data onmogelijk geworden. Ook deze datadrager kunnen we recupereren.

RAID-Systemen

Een RAID-systeem wordt ingezet wanneer een hoge betrouwbaarheid en/of snelheid vereist is. Deze technologie doet dienst bij servers met grote hoeveelheden data die beveiligd moeten zijn en tegelijk vlot toegankelijk. Door de jaren heen hebben we een sterke expertise opgebouwd om deze systemen bij falen in een recordtempo terug te activeren.

Daar wij steeds werken met "kopiëen" van de harde schijven (images) kan meteen na het defect begonnen worden met het systeem terug operationeel te maken terwijl wij verder werken om de data terug te halen. Het werken met een image van de defecte schijf heeft ook het grote voordeel verdere schade te voorkomen.

Voor de recuperatie van een RAID-systeem is dan ook geen werkende controller nodig, we reconstrueren de data los van de gebruikte controllers.

Tapes

Misschien hebt u nog oude tapes liggen die belangrijke informatie bevatten. Wij lezen de tapes uit en plaatsen alle info op een ander medium, zodat niets verloren gaat.

Geheugenkaart (Foto's)

Het lijkt onvoorstelbaar en toch kan het: u wilt uw foto’s opladen naar uw pc en de kaart blijkt leeg te zijn! Een rampscenario dat spijtig genoeg vaak voorkomt… Wij kunnen in deze gevallen helpen. Stuur uw geheugenkaart op en wij halen uw foto’s terug. Zelfs gebroken kaartjes zijn niet verloren zolang de geheugenchip ongeschonden is!

USB

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van USB-sticks om gemakkelijk data te transporteren van het ene toestel naar het andere. Helaas kunnen deze vroeg of laat defect raken. Wij kunnen de gegevens recupereren en bovendien bewerken we ook flash kaarten en USB-sticks op IC-niveau.

Als de stick of kaart niet meer herkend wordt door uw pc, hebben wij speciale software waarmee we uw gegevens in de meeste gevallen nog kunnen recupereren.

GSM's

Gsm’s doen steeds vaker dienst om data op te slaan, de zogenaamde "smartphones". Deze toestellen bevatten al uw telefoonnummers, maar ook e-mails, foto’s, muziekbestanden, uw agenda, etc... Wanneer uw gsm beschadigd is of u per ongeluk gegevens verwijderd hebt, kunnen wij uw gegevens meestal nog recupereren.

Forensisch onderzoek

Digitaal forensisch onderzoek. Samen met de klant wordt bepaald wat en wie er precies verdacht is en wanneer de acties zich hebben voorgedaan.

  • Wie heeft er toegang tot de informatie?
  • Welke gegevens werden door wie gekopieerd?
  • Welke e-mail uitwisseling is er geweest?
  • Welke e-mails zijn er gewist?
  • Welke data is door wie (en wanneer) gewist?
  • Wat voor informatie is door wie (en wanneer) geprint?
  • Hebben gebruikers van buiten de organisatie zich toegang verschaft?
  • Hebben gebruikers password cracker software of "data shredders" gebruikt om sporen uit te wissen?
  • Welke internet sites zijn bezocht?

Dit zijn allemaal vragen die door onze ingenieurs kunnen worden beantwoord na analyse van de bewuste computer. Onontbeerlijk is hier de "Harddrive Lock" die verhinderd dat er ook maar 1 bit van de schijf gewijzigd wordt tijdens het onderzoek.

Paswoorden

Vandaag de dag hebt u een paswoord nodig voor ongeveer elke handeling die u doet op uw pc. Geen wonder dat u er wel eens één vergeet. Als dat het geval is voor het paswoord van uw harde schijf, een bestand of document   (Word, Excel, ... )   dan kunnen wij het verwijderen zodat u opnieuw toegang hebt tot uw gegevens.

 

Het volgende kunnen wij dan voor U betekenen:

Schade analyse
We gaan van start met een grondige analyse van de problemen die zich voordoen met uw informatiedrager (harde schijf, Gsm, flash geheugen, Raid systeem enz…)    Hiervoor hebben we uw media uiteraard nodig. De analyse is steeds gratis. Na ontvangst van het bestek kunt u ten alle tijden weigeren de recovery uit te voeren waardoor geen kosten verschuldigd zijn.

Bestek opmaken
Daarna maken wij een bestek voor de herstelling en de recuperatie van uw data. Dit bestek wordt u toegestuurd via e-mail zodat er geen tijd verloren gaat.
Het bestek houdt rekening met de moeilijkheidsgraad en de gewenste snelheid van uitvoering.

Datarecuperatie
Na uw goedkeuring beginnen we met de datarecuperatie. Alle fysieke bewerkingen op de lees- en schrijfkoppen van uw media gebeuren in een klasse-100 stofvrije ruimte.
Het medium wordt zodanig bewerkt/hersteld zodat het (tijdelijk) terug operationeel wordt.

Back-up maken
Als de schijf/gsm/flashgeheugen etc... terug operationeel is worden de gegevens op een andere schijf gekopieerd. Wij maken dan een lijst van alle gevonden bestanden en sturen die door zodat de klant rustig kan nakijken dat de gewenste bestanden wel degelijk terug beschikbaar zullen zijn.

Overdracht data
U ontvangt uw data op een nieuwe harde schijf of een ander medium (cd, dvd …) met de meest gangbare capaciteit van het moment. Uw gegevens worden dan nog even bijgehouden op onze servers en gewist als we zeker zijn dat het terugplaatsen van de gegevens door de klant goed verlopen is.

Privacy
Wij behandelen uw media met de grootste zorg en discretie. Wij kunnen U garanderen van dat uw gegevens na de recovery van onze servers verwijderd worden. Wij worden ook regelmatig gevraagd om te werken voor het gerecht en de politie voor het terughalen van gegevens. U kan er dus 100% zeker van zijn, wij respecteren uw privacy te allen tijde!
 

 

Contacteer ons op perfect@perfectvision.be  of vul ons info formulier in (klik hier), of indien dringend kunt u ons bellen op 03 6699025.  of fax 03 6697393